Hlavní obsah

Levné smartphony se chystají na trh, Mozilla vydala novou verzi mobilního systému Firefox

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mozilla vydala minulý týden novou verzi svého operačního systému Firefox, který je určen pro chytré telefony a počítačové tablety. Největším vylepšením je podpora dvou SIM karet najednou, díky čemuž by se na trhu měly objevit nové přístroje.

Foto: Profimedia.cz

Telefony s operačním systémem Firefox (Ilustrační foto).

Článek

„Mozilla uvolnila Firefox OS 1.3. Nová verze tohoto operačního systému pro telefony a tablety přináší kromě řady úprav podporu pro telefony s více SIM kartami snadnější práci s hudbou z domovské obrazovky či lepší podporu pro hry založené na webových technologiích, jako je WebGL. Přehled dalších změn je k dispozici v poznámkách k vydání,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Kteří výrobci se chystají uvést na trh smartphony se dvěma SIM kartami, zatím neprozradil. Už nyní je ale jasné, že pojítkem všech nových přístrojů bude kromě samotného operačního systému také nízká cena. Právě na ní si Mozilla zakládá.

Letošní rok bude pro platformu Firefox stěžejní. Mozilla totiž ve spolupráci s dalšími výrobci plánuje uvést kromě nových telefonů také levný tablet a stolní počítač. Cena obou zařízení by se měla pohybovat mezi 70 a 100 USD (1400–2000 Kč). [celá zpráva]

Firefox OS je založen na technologii HTML5, kterou využívají i webové prohlížeče. Právě díky snadnému programování by měly podle předpokladů rychle přibývat nové aplikace a společně s nimi se také rozšiřovat uživatelská základna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám