Hlavní obsah

Vlajková loď Samsungu zlevnila o tisíce korun

Novinky, ort

Předvánoční slevové akce srazily cenu špičkového Samsungu Galaxy S6 edge+ na historické minimum. Při nákupu vlajkové lodě tohoto jihokorejského elektronického gigantu je tak aktuálně možné ušetřit i několik tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Samsung Galaxy S6 edge+

Článek

Ještě v říjnu se základní model s 32GB pamětí prodával za více než 22 tisíc korun. Ceny v tuzemských obchodech ale podle Zboží.cz aktuálně startují na daleko příznivější cifře – zakoupit Galaxy S6 edge+ je možné od 19 290 Kč.

Rozdíly v cenách jsou však propastné. Někteří tuzemští prodejci si totiž stále ještě účtují za tento model s totožnou kapacitou úložného prostoru přes 22 000 Kč.

Zákazníci mohou narazit na mnohatisícové rozdíly také u 64GB verze Samsungu Galaxy S6 edge+. Ten se v Česku prodává od 21 989 Kč do 30 054 Kč. Cenová propast tak představuje jen těžko uvěřitelných osm tisíc korun.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge+

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Samsung Galaxy S6 edge+

A co za tyto peníze případní zájemci dostanou? Po hardwarové stránce patří Galaxy S6 edge+ k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně zakoupit. Pracovní tempo udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou dále 4 GB operační paměti typu LPDDR4.

Výkon by tak měl být díky vyšší kapacitě operační paměti o něco vyšší než u předchůdce. Ten se přitom pyšnil titulem nejvýkonnější smartphone na světě, který nyní nejspíše převezme právě uvedená novinka.

Displej má úhlopříčku 5,7 palce, rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů (518 ppi) a je vybaven technologií Super AMOLED. Dotykový panel je navíc zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Galaxy S6 edge+ se bude prodávat s kapacitou 32 GB a 64 GB. Ve výbavě nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám