Hlavní obsah

Nejvýkonnější mobil na světě překvapí cenou

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung se chystá v neděli odhalit své nové mobilní portfolio. Jednou z představených novinek má být i nástupce modelu Galaxy Note Edge – prvního smartphonu se zakřiveným displejem. I přestože má jít o nejvýkonnější mobil na světě, je jeho cena překvapivá. Je totiž citelně vyšší, než na co jsme byli v posledních letech zvyklí.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovou konferenci společnosti Samsung

Článek

Chytré telefony iPhone od společnosti Apple zpravidla představovaly to nejdražší v rámci mobilního trhu. Koneckonců vlajková loď s pořadovým číslem šest a nejvyšší kapacitou 128 GB se při svém loňském uvedení v Česku prodávala za 23 990 Kč, verze 6 Plus dokonce za 26 790 Kč.

Jak se ale nyní zdá, titul nejdražšího prodejce nebude patřit americkému počítačovému gigantu příliš dlouho. Společnost Samsung se totiž podle serveru Arstechnica chystá nabízet svůj nový smartphone se zakřiveným displejem a 128GB úložným prostorem za 1049 eur, tedy bezmála 29 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note Edge

To je suma, za kterou je možné v dnešní době pořídit velmi slušně vybavený tablet. Na druhou stranu následovník modelu Galaxy Note Edge má být nejvýkonnějším chytrým telefonem na světě. [celá zpráva]

Nový smartphone se zahnutým displejem bude vybaven osmijádrovým procesorem Exynos 7420 s 64bitovou architekturou a grafickým čipem Mali-T760. Tento stroj bude mít k dispozici 3 GB operační paměti. Displej má mít úhlopříčku 5,1 palce a rozlišení 1440 x 2560 obrazových bodů. Galaxy Note Edge nabídne také dvojici fotoaparátů s rozlišením 5 a 20 megapixelů.

Kompletní informace o novém přístroji budou oficiálně potvrzeny hned první den v březnu, na kdy plánuje společnost Samsung velkou tiskovou konferenci. Na té by se kromě nového zahnutého smartphonu měla ukázat také nová vlajková loď Galaxy S6. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám