Hlavní obsah

Rolovací mobily a tablety se chystají na trh

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během nadcházejících tří let by se měly na trhu objevit první chytré telefony a počítačové tablety, které nabídnou rolovací konstrukci – během přenášení tak nebudou o moc větší než obyčejná propiska, při práci však uživatelům nabídnou prostorný dotykový displej. Vyplývá to alespoň z plánů společnosti LG, jednoho z největších výrobců displejů na trhu.

Foto: LG

Rolovací nebo skládací mobily a tablety by se na pultech obchodů měly objevit již v roce 2017.

Článek

Rolovací elektronika je prý přirozenou evolucí trhu. Začátkem prý byly chytré telefony se zakřivenými displeji, druhým krokem pak nositelná elektronika a smartphony, u nichž dotykové panely přetékají až na bok. Řeč je například o modelu Samsung Galaxy Note Edge. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note Edge

Také rolovací mobilní zařízení budou vybavena ohebnými displeji. V případě, že dotykový panel uživatel nebude potřebovat, jednoduše jej zaroluje do podstavce, uvedl server Digital Trends. Když je displej zase potřeba, jednoduše ho stačí rozbalit.

Na pultech obchodů by se měly podobné přístroje objevit během roku 2017. Plány LG jdou ale ještě dále. Počítají také se zařízeními, u kterých se displej jednoduše složí jako list papíru. Ty by se měly začít prodávat zhruba ve stejnou dobu jako rolovací mobily a tablety.

Samsung ukázal křížence

S novými technologiemi, které by výrazně zvýšily mobilitu jednotlivých zařízení, si výrobci pohrávají už delší dobu. Například společnost Samsung loni ukázala návrh futuristického zařízení, které využívá skládací displej.

BEZ KOMENTÁŘE: Skládací mobil od Samsungu dokáže nahradit i tabletVideo: Samsung

Jde o křížence mezi tabletem a chytrým telefonem. Když tablet nepoužíváte, jednoduše jej složíte, aby se mohl snáze přenášet. Zároveň jej můžete díky druhému displeji používat také jako chytrý telefon.

Je nepravděpodobné, že by jihokorejský elektronický gigant začal podobné zařízení v dohledné době skutečně prodávat. Nicméně video jasně naznačuje, jakým směrem by se mohl průmysl přenosných počítačů v následujících letech ubírat a co všechno dokážou ohebné displeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám