Hlavní obsah

Vlajková loď Nokie zlevnila na historické minimum

Novinky, mif

Společnost Nokia prodává svůj vrcholný model Lumia 920 v Česku teprve několik týdnů, tuzemští prodejci jej však v rámci předobjednávky nabízeli už od loňského roku. Za tu dobu vlajková loď finského výrobce zlevnila až k pomyslné hranici deseti tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Nokia Lumia 920

 
Článek

V prosinci se Lumia 920 nabízela ještě za 15 900 Kč, na přelomu února a března pak cena klesla na 12 300 Kč. Propad pokračoval i v minulém měsíci a podle Zboží.cz je nyní přístroj možné zakoupit nejlevněji za 10 089 Kč. Za méně než 10 500 korun jej pak nabízí dalších devět prodejců.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Srdcem telefonu je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. K dispozici má přístroj 1 GB operační paměti a úložný prostor s kapacitou 32 GB. Ten není možné, na rozdíl od řady konkurenčních modelů, dále rozšiřovat pomocí paměťových karet.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Vlajková loď Nokie je vybavena 4,5palcovým displejem s rozlišením 1280 x 768 obrazových bodů. Dotykový panel je navíc vybaven technologií Nokia ClearBlack s módem vysokého jasu a vylepšeními pro čtení na přímém slunci.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Velkým lákadlem nové Lumie 920 je také chytré indukční dobíjení. V praxi se tak telefon obejde bez jakýchkoli kabelů. Stačí jej položit na speciální podložku, která je součástí balení, a mobil se začne sám nabíjet. [celá zpráva]

Foto: Nokia

Nokia Lumia 900

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám