Hlavní obsah

Apple přiznal vadnou anténu u iPhonů, omluvil se a slíbil nápravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Apple se na konci minulého týdne omluvila zákazníkům za závadu na softwaru antény telefonů iPhone, kvůli níž přístroj občas ukazoval silný signál tam, kde téměř žádný nebyl. Apple slíbil, že závadu v příštích týdnech odstraní.

Foto: Reuters

Šéf firmy Apple Steve Jobs při odhalení nového iPhonu 4

Článek

Firma se zákazníkům omluvila v otevřeném dopise. V něm sdělila, že "byla ohromena", když zjistila, že vzorec, který používá k výpočtu síly lokální sítě, je "naprosto chybný" a že závada přetrvává už od prvního modelu populárního iPhonu, tedy od roku 2007.

Apple uvedl, že opraví software antény v příštích týdnech s pomocí vzorce, který doporučila společnost AT Ta je exkluzivním operátorem telefonů iPhone ve Spojených státech.

Podle firmy se závada projevovala dramatickým poklesem ukazatele síly signálu na displeji telefonu. Dělo se to v oblastech se slabou sítí, kde však o tom kvůli vadnému softwaru antény uživatelé nevěděli, protože se jim předtím ukazoval plný signál.

Apple odstartoval 24. června prodej nového modelu iPhone 4. Generální ředitel společnosti Steve Jobs se tehdy omluvil zákazníkům, na které se v prvních dnech nedostalo, protože firma neměla dostatečné zásoby telefonů. Nových přístrojů se za první tři dny prodalo 1,7 milionu kusů, a iPhone 4 se tak podle prodejnosti v prvních dnech stal zatím nejúspěšnějším přístrojem firmy.

Co umí iPhone 4
Nejnovější iPhone je vybaven 3,5palcovým displejem s rozlišením 940x640 obrazových bodů. To je čtyřikrát více než u verze 3GS. Konkurence telefon s vyšším rozlišením v současnosti nevyrábí. Obrázky, videa i texty jsou na displeji až neuvěřitelně ostré a realistické. „Displej iPhonu 4 může směle konkurovat i jemnosti tištěných novin,“ vychvaloval Jobs na konferenci novinku.Vylepšení se dočkala i kamera na zadní straně přístroje. Má rozlišení pět megapixelů, automatické ostření, pětinásobný digitální zoom a vestavěný LED blesk, který může být při horších světelných podmínkách během nahrávání videa nepřetržitě zapnutý. Nově je umístěn také druhý fotoaparát na přední straně, který slouží pro videohovory. Ani jedna z předchozích verzí iPhonu jej neměla.iPhone 4 je vybaven novým procesorem A4, který je taktován na jeden gigahertz. Díky němu patří novinka k tomu nejvýkonnějšímu, co je možné v současnosti koupit. I přes vysoký výkon ale telefon vydrží pracovat na baterii poměrně dlouho. Nepřetržitě telefonovat jím bude možné sedm hodin.Přehrávat video zvládne bez elektrické zásuvky 10 hodin. Stejně dlouho dovolí přístroj brouzdat na internetu přes WiFi. Poslouchat nonstop hudbu je možné téměř dva dny. V pohotovostním stavu přístroj vydrží podle Applu 300 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

iPhone 4 je prý nej – co na to konkurence

Společnost Apple představila minulý týden na konferenci Worldwide Developers v pořadí již čtvrtou generaci chytrého mobilu iPhone. Šéf firmy Steve Jobs jej...

Výběr článků

Načítám