Hlavní obsah

Nové mobily od Nokie se budou skládat jako lego

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský designér Clement Logereau vytvořil velice netradiční koncept, ve kterém ukazuje, jak by mohly vypadat nové mobilní telefony od finské společnosti Nokia. Ty by se podle jeho vize skládaly podobně jako lego. Díky různobarevným kouskům skládačky by tak lidé mohli dát velice jednoduše najevo, jak se právě cítí. Upozornil na to zahraniční IT server Techno Talks.

Foto: Novinky

Nokia Unik

Článek

Nový koncept mobilního telefonu se jmenuje Nokia Unik. Podle svého tvůrce už samotný název vypovídá o tom, že novinka by měla být zcela unikátní. Určena by měla být především pro zákazníky, kteří se chtějí nějak odlišit od davu.

Foto: Novinky

Nokia Unik

Unikátnost celého konceptu tkví především v zadním krytu mobilního telefonu. Ten je totiž vytvořen z celkem 153 malých kostiček, které se namačkávají na zadní stranu přístroje podobně jako kousky stavebnice lego. Dohromady dokážou vytvořit díky různým barvám i velice zajímavé obrazce.

Foto: Novinky

Nokia Unik

Podle vize Clementa Logereau budou moci lidé jednotlivé dílky na zadní kryty přístroje jednoduše kupovat přímo v prodejnách s mobilními telefony. Nebude tak problém neustále vymýšlet nové neokoukané vzhledy.  

Foto: Novinky

Nokia Unik

Nový mobilní telefon se skládačkovým zadním krytem je prozatím pouze konceptem. Už podle něj lze ale rozpoznat, že nebude disponovat žádnou klávesnicí, ale pouze velkým dotykovým displejem. Otázkou však zůstává, zda novinka vůbec vstoupí do masové výroby. 

Konkurence sází na nezvyklé tvary a materiály

Konkurenční výrobci mobilních telefonů sázejí na to, že v budoucnosti zákazníky osloví zcela nové tvary a nezvyklé koncepty. Společnosti LG a Samsung například vyrobily mobil, který se skrývá v luxusních náramkových hodinkách. [celá zpráva]

Budoucnost luxusních mobilních telefonů Vertu nastínil také tokijský designér Norihiko Inoue ve svém extravagantním konceptu konceptu. Přístroj je vyroben z jednolité kovové slitiny. Ta je dutá, díky čemuž je do jejích útrob možné umístit displej, procesor i všechny další nezbytné hardwarové součásti. Z kovového kvádru designér Norihiko Inoue odřezal všechny přebytečné části tak, aby to vypadalo, že je celý přístroj složen jen z několika kovových proužků. 

Foto: Novinky

Vertu Void

Na ohebné materiály pro změnu sázejí technici japonské společnosti Kyocera. Podle jejich vize mobilní telefon velice jednoduše složíte přesně na rozměr vaší kapsy, a když budete potřebovat telefonovat, jednoduše jej zase rozložíte. Rozložený mobil by měl díky velkému dotykovému displeji nahradit klidně i notebook. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám