Hlavní obsah

Microsoft prodal za deset dní milión Kinectů

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhých deset dní stačilo společnosti Microsoft k tomu, aby prodala rovný jeden milión systémů Kinect, který byl nejprve známý pod označením Projekt Natal. Novinka nahrazuje u televizní konzole Xbox dálkový ovladač – ten už není potřeba, plně postačí lidská gesta. Informoval o tom server Engadget.com.

Foto: Reuters

Zařízení Kinect

Článek

„Jsme velice potěšeni zájmem ze strany spotřebitelů, který vyvrcholil v prodej miliónu Kinectů za pouhých deset dní,“ uvedl v prohlášení Don Mattrick z Microsoftu.

Foto: Reuters

Představení zařízení Kinect

„Je to před Vánocemi skvělý start. Uděláme všechno proto, abychom stihli držet krok s vysokou poptávkou a novinku měl doma na Štědrý den každý fanoušek,“ dodal Mattrick. Podle něj se do konce roku prodá pět miliónů Kinectů. [celá zpráva]

V Česku je možné novinku pořídit už za 3500 korun. Zakoupit je možné také senzor s konzolí Xbox 360 a souborem her Kinect Adventures, který vyjde na 7990 Kč.

Co je Kinect?
A jak to celé funguje? Kinect je v podstatě první senzor na světě, který v sobě kombinuje RGB kameru, hloubkové čidlo, širokospektré mikrofony a samostatný procesor pohánějící proprietární software.Proti běžným 2D kamerám tak novinka dokáže sledovat pohyb celého těla ve 3D režimu, reagovat na pokyny a příkazy a dokonce rozpoznat i změnu zabarvení vašeho hlasu a emocí.

Reklama

Výběr článků

Načítám