Hlavní obsah

Nejpopulárnějším novým tabletem na internetu je Asus FonePad

Novinky, mif

V posledních týdnech představila celá řada výrobců nové chytré telefony a počítačové tablety, především i díky tomu, že se v Barceloně konal veletrh mobilních technologií Mobile World Congress (MWC). Jedním z největších lákadel posledních dní je Asus FonePad, vyplynulo ze statistik Seznam.cz Vyhledávání.

Foto: Asus

Asus FonePad

Článek

Téměř dvě třetiny dotazů se na Seznamu ohledně počítačových tabletů týkaly zařízení Asus FonePad. Druhá příčka patřila v období od 24. do 27. února, kdy probíhal veletrh MWC, modelu Slate 7 od společnosti Hewlett-Packard. Ten zákazníky bude lákat především nízkou cenovkou - bude stát 169 dolarů (3400 Kč). [celá zpráva]

Foto: Hewlett-Packard

HP Slate 7

Asus FonePad je vybaven sedmipalcovým displejem. Je tedy velký jako celá řada aktuálně nabízených tabletů, zároveň je s ním ale možné telefonovat jako s obyčejným mobilem. Podle zástupců firmy je tento hybrid dostatečně velký pro pohodlnou práci, ale zároveň náležitě komfortní na cestách.  [celá zpráva]

Foto: David Ryneš, Novinky

„Situace mezi tablety se po minulém roce nezměnila. Největší zájem u uživatelů letos i loni vzbudily tablety od značky Asus (z letos představených novinek je hledalo 62 % uživatelů a loni jich bylo dokonce 93 %, pozn. red.). V tomto roce kralování této značky trochu zmírnila značka HP a produkt Slate 7,“ uvedl PR specialista společnosti Seznam.cz Jakub Šumanský.

Foto: HTC

HTC One

Mezi chytrými telefony se zájmu v minulém týdnu těšil zejména HTC One, který byl sice odhalen těsně před veletrhem MWC, ale na výstavě si jej lidé mohli vyzkoušet. Týkala se jej téměř polovina dotazů.

„Na druhém místě se s 27 % umístila Nokia Lumia 520 a třetí místo získal Alcatel One Touch Idol (13 %). Oproti minulému ročníku si tak Nokia a HTC prohodily místa,“ doplnil Šumanský.

Foto: David Ryneš, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám