Hlavní obsah

Miniaturní počítač o velikosti USB flashky se v Česku prodává za 1900 korun

Novinky, zgl

Prodejci v České republice zařadili do své nabídky miniaturní počítač MiniPC MK802 od společnosti RikoMagic, který není o moc větší než obyčejný USB flash disk a přitom zvládne přehrávat video ve vysokém rozlišení. Zakoupit novinku je možné už za méně než dva tisíce korun.

Foto: RikoMagic

MiniPC MK802

Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, nabízí nový miniaturní počítač RikoMagic MiniPC MK802 bezmála dvě desítky prodejců. Nejlevněji za 1898 Kč. Do dvou tisíc je možné přístroj zakoupit v pěti obchodech. Ještě levněji vyjde novinka v zahraničí, kde ceny startují na 1500 Kč.

MiniPC MK802 je vybaven HDMI výstupem a klasickým USB konektorem. Problém tak nebude připojit jej prakticky ke všem novým monitorům a dokonce i televizorům, u kterých může fungovat jako levné multimediální centrum. Podporováno je i Full HD rozlišení.

Foto: RikoMagic

MiniPC MK802

Srdcem novinky je jednojádrový procesor Cortex-A8 taktovaný na 1,5 GHz, kterým jsou vybaveny i některé chytré telefony a počítačové tablety. Výkon tedy není nijak oslnivý, na druhou stranu pro základní multimediální využití jistě stačí.

K dispozici je 512 MB operační paměti a 4GB úložný prostor, který je navíc možné rozšířit díky paměťovým kartám typu microSD. Nechybí ani podpora bezdrátového standardu WiFi pro připojení k internetu. Novinku pohání operační systém Android.

Vedle nízké ceny novinka zaujme také kompaktními rozměry 88 x 35 x 12 milimetrů a nízkou hmotností 200 gramů. Díky tomu se snadno vejde prakticky do jakékoliv kapsy a na cestách nebude velkou přítěží.

Reklama

Výběr článků

Načítám