Hlavní obsah

Acer chystá extrémně tenký notebook, Asus nový tablet s Windows 8

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dva tisíce výrobců z celého světa se sjelo do Tchaj-wanu na 32. ročník počítačového veletrhu Computex. Většina výrobců se soustředila především na chystaný operační systém Windows 8, kterým bude vybaven například nový počítačový tablet společnosti Asus. Acer zase vsadil na zájem lidí o extrémně tenké notebooky.

Novinky z počítačového veletrhu ComputexVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Windows 8 jsou koncipované pro dotykové rozhraní, takže se s tabletem pracuje velice jednoduše. Hladce lze také surfovat na internetu, poslouchat hudbu nebo koukat na videa,“ představil jednu z chystaných novinek projektový manažer společnosti Asus Hsu Pchi-chan s tím, že v budoucnu bude nový tablet podporovat také obchod Windows Store.

Počítačový tablet společnosti Asus se bude prodávat také se speciální dokovací stanicí, díky které na něm bude možné pracovat obdobně jako na notebooku. Podporovány budou i desktopové aplikace, jako je například kancelářský balík Office.

Kdy přesně se tablet od Asusu objeví v obchodech, Hsu Pchi-chan neprozradil. Stejně tak zatím není jasné, za jakou cenu se bude nabízet.

Extrémně tenký notebook s dotykovým displejem

Společnost Acer se návštěvníky veletrhu snažila zaujmout novým extrémně tenkým notebookem, který je vybaven dotykovým displejem. „Tělo zařízení je jen 12 milimetrů silné a je vybaveno Full HD dotykovým displejem s velkým pozorovacím úhlem, což vám umožní dívat se na něj z jakéhokoliv úhlu,“ uvedla Christine Čchuová, produktová manažerka společnosti Acer.

Podle ní se lidé nového notebooku od Aceru dočkají po zahájení prodeje Windows 8. To je plánováno podle neoficiálních informací na třetí čtvrtletí letošního roku. [celá zpráva]

Windows 8 přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní Metro, které se podobá již dříve představenému mobilnímu systému Windows Phone 7.  Mezi nejzásadnější vylepšení systému patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázku, vylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť. Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám