Hlavní obsah

Statisícům notebooků hrozí přehřátí, varuje Sony

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony ve středu varovala, že některé notebooky Vaio mohou mít problémy s přehříváním kvůli nesprávné funkčnosti chlazení. Chyba se prý týká přibližně 535 000 laptopů. Firma Sony kvůli tomu nabídla zdarma ke stažení speciální software, který by měl problém vyřešit.

Foto: Novinky

Notebook Sony Vaio

Článek

Chyba se týká notebooků Sony Vaio, konkrétně modelových řad VPC-F11 a VPC-CW2, které byly na evropském trhu dostupné od letošního ledna. Zmiňované přenosné počítače se prodávaly v Evropě, USA, Japonsku i Asii.

Problém by se neměl podle vyjádření firmy týkat laptopů, které byly dealerům expedované po 15. dubnu 2010.

„V ojedinělých případech se u těchto notebooků může objevit přehřívání způsobené potenciální nesprávnou funkčností interního chladicího systému,“ varuje Sony ve zprávě.

Chyba chlazení může poškodit plasty notebooku

Doposud firma evidovala 39 zpráv, které souvisely s přehřátím notebooku. V některých případech byly kvůli nesprávné funkčnosti chlazení poškozeny plasty přístroje. Zatím naštěstí nebylo hlášeno žádné zranění.

Vyřešit problémy s přehříváním by měl speciální software, který aktualizuje BIOS notebooku. Podrobnosti o aktualizaci i samotný program naleznete na servisních stánkách společnosti Sony.

Přehřívání notebooků není ničím výjimečným

S přehříváním notebooků měla společnost Sony problém již v roce 2006. Tehdy vyměnila baterie v 90 tisících noteboocích. [celá zpráva]

Kvůli obavám z přehřátí a vzplanutí baterií značky Sony vyměnilo tyto součástky mnoho firem. Jmenujme Dell, Apple Computer, Lenovo, Toshibu, IBM, Hitachi, Fujitsu či Sharp. Nejvíce postižena byla společnost Dell, která měnila 4,2 miliónu baterií. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám