Hlavní obsah

Flash Player má kritickou bezpečnostní chybu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kritická bezpečnostní chyba byla odhalena v programu Flash Player od společnosti Adobe. Ten slouží k přehrávání videí na internetu a po celém světě jej používají milióny lidí. Zranitelnost, kterou se již podařilo počítačovým pirátům zneužít, je naštěstí možné snadno opravit.

Článek

„Společnost Adobe vydala mimořádnou záplatu chyby, jež byla aktivně zneužívána útočníky během cílených útoků,“ uvedl Pavel Bašta, bezpečnostní analytik CSIRT.CZ, který je provozován sdružením CZ.NIC.

Útoky se podle serveru Krebs on Security měly týkat uživatelů, kteří využívají prohlížeč Internet Explorer na operačním systému Windows 7 nebo Firefox na dnes již nepodporované verzi Windows XP. Uskutečnit se ale mělo údajně jen velmi omezené množství útoků. Bližší informace však zatím nejsou k dispozici.

Jisté tak není v současnosti ani to, zda jsou ohroženi uživatelé i jiných verzí operačního systému Windows, případně platformy Mac OS X, pro kterou je Flash Player také k dispozici. „Uživatelům se doporučuje provést záplatování co nejdříve,“ konstatoval Bašta.

Stahovat aktualizaci Flash Playeru je možné buď prostřednictvím automatických aktualizací, nebo přímo z webových stránek společnosti Adobe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám