Hlavní obsah

Vymysleli užitečnou vychytávku. A milióny se začaly sypat

Novinky, zgl

Drtivá většina chytrých telefonů a počítačových tabletů se v dnešní době při nabíjení neobejde bez USB kabelů. Parta lidí z americké Floridy si však usmyslela, že současná řešení nenabízejí uživatelům takový komfort, jaký by mohla. Společně proto založili start-up SONICable, v rámci kterého dovedli napájecí kabely doslova k dokonalosti. A zájem lidí je nečekaně vysoký.

Vylepšený kabel SONICable

 
Článek

Jednou z největších předností novinky zvané SONICable je rychlost nabíjení, mobilní zařízení od Applu dokáže nabít dvakrát rychleji než klasický kabel dodávaný tradičními výrobci. Princip je přitom jednodušší, než by se mohlo na první pohled zdát.

Foto: archív tvůrců

SONICable nabije smartphone nebo tablet dvakrát rychleji.

Standardně totiž kabel v běžném režimu přenáší kromě elektrické energie také data. I když uživatel zrovna žádné fotky nebo videa pomocí kabelu neukládá, prostor pro datový tok je zde stále rezervovaný.

Novinka od floridských nadšenců má však na sobě umístěný speciální regulátor, který dokáže kabelu říct, aby celou svou kapacitu soustředil pouze na nabíjení. Když chcete synchronizovat data, stačí přepnout tlačítko do standardního režimu. V něm bude ale nabíjení pochopitelně stejně pomalé jako v případě klasické

Foto: archív tvůrců

Porovnání novinky s klasickým kabelem

Kabel nabízí i další vychytávky. Například je vybaven speciálním oboustranným USB konektorem. Nemusíte tedy při jeho zapojování přemýšlet nad tím, jakou stranou do příslušného portu patří, zasunete jej vždy na první dobrou.

Na kabel nabízí výrobce doživotní záruku a zakoupit je ho možné v šesti různých barevných provedeních. K dispozici bude jak rozhraní micro USB pro přístroje s Androidem, tak standard Apple Lightning pro chytré telefony iPhone a počítačové tablety iPad.

Tisíce příznivců a nápad na další vychytávku 

Sumu na rozjetí masové výroby se snaží tvůrci vybrat prostřednictvím serveru Indiegogo, který nápadití jedinci využívají ke hledání investorů. Těm za příspěvek 20 dolarů a výše (480 Kč) nabízejí kabel ještě před rozjetím masové produkce.

O tuto nabídku projevilo zájem už více než 8400 lidí, kteří na projekt SONICable přispěli téměř 350 000 dolarů, tedy osm a půl miliónu korun. Přispívat navíc bude možné až do začátku nadcházejícího týdne, výsledná částka tedy nejspíše ještě poroste.

I přes první velký úspěch s rychlonabíjecím kabelem nechtějí tvůrci usnout na vavřínech. V letošním roce se chystají uvést na pulty obchodů také externí baterii pro chytré telefony a počítačové tablety, která nebude o moc větší než běžná platební karta.

Foto: archív tvůrců

Externí baterie o velikosti kreditní karty

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám