Hlavní obsah

Mapy.cz nabízejí novou tematickou mapu s přírodními zajímavostmi a rekordy

Novinky, mif

Kde se nachází nejdelší úzkorozchodná trať v Česku? Jaký je nejvyšší vrchol Železných hor? Odpovědi na tyto otázky stejně jako řadu dalších zajímavých informací týkajících se přírodních zajímavostí a rekordů naleznou uživatelé na portálu Mapy.cz. Zajímavosti se přitom netýkají pouze České republiky, ale například i Slovenska a dalších evropských zemí.

Foto: Seznam.cz

Nová tematická mapa s přírodními zajímavostmi a rekordy

Článek

Zajímavosti lidé naleznou na Mapy.cz v levém horním rohu pod nabídkou Změnit mapu – stačí zvolit tu s názvem Zeměpisná. Obrazovku pak zaplní několik stovek značek, po jejichž rozkliknutí se zobrazí podrobnější informace.

Foto: Seznam.cz

Mapa nabízí lidem více než 750 přesně lokalizovaných objektů ve 25 nejrůznějších kategoriích.

„Tato mapa na jednom místě lidem nabízí více než 750 přesně lokalizovaných objektů ve 25 nejrůznějších kategoriích. Ty jsou vybrány z oblasti přírody, stavitelství, kultury nebo sportu. Ikony zastupující jednotlivé jevy jsou ve dvojím barevném rozlišení – červená je určena pro celostátní či celoevropské rekordy, fialová pro regionální prvenství. Věříme, že příznivci serveru Mapy.cz, ale například i studenti si tyto nové mapové podklady skutečně užijí,“ řekl Pavel Žemlík, vedoucí kartografické redakce Mapy.cz.

Další zajímavosti budou postupně přibývat. „Obsah zeměpisné mapy není a ze své podstaty nebude nikdy konečný. Budeme proto rádi, když nám naši uživatelé, studenti či učitelé dají tipy na další zajímavosti, které by se na mapě měly objevit. Ty pak rádi zařadíme,“ podotkl Martin Fuks, produktový manažer Seznam.cz.

Vyzkoušet novou tematickou mapu můžete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám