Hlavní obsah

Zbohatli díky jednoduchému nápadu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malování světlem není žádná převratná novinka, tato technika se využívala už na konci 19. století. Její možnosti však nyní posouvají dva mladíci z New Yorku do zcela nové dimenze. Díky zařízení Pixelstick je možné světlem malovat i složité obrazce a výsledný efekt vypadá skutečně úchvatně. Nejspíše i proto tento jednoduchý nápad nadchl stovky lidí.

Malování světlem pomocí zařízení Pixelstick

 
Článek

Za Pixelstickem stojí Američané Duncan Frazier and Steve McGuigan. Ti umístili projekt na server Kickstarter, který nápadití jedinci využívají k hledání investorů. Cílem bylo získat 110 tisíc dolarů (2,2 miliónu korun) potřebných k realizaci. Už za dva týdny měli ale na účtu 404 000 dolarů (8,1 miliónu korun).

Foto: archív tvůrců

Obrazy vytvořené pomocí novinky vypadají úžasně.

Na projekt přispělo téměř 1500 lidí a je více než pravděpodobné, že další budou přibývat. Nabídka totiž bude vystavena ještě celý měsíc a každý, kdo tvůrcům pošle alespoň 250 dolarů (5000 Kč), dostane příští rok vlastní Pixelstick.

Novinka vypadá na první pohled jako jednoduchá tyč, která po celé své délce ukrývá 198 barevných diod. Z počítače je do Pixelsticku možné nahrát libovolný obraz, jehož výška bude právě zmiňovaných 198 pixelů, šířka nijak omezená není. Snímek je zobrazován postupně sloupec po sloupci, pokud uživatel pohybuje plynule tyčí ze strany na stranu, vzniká světelná malba.

Foto: archív tvůrců

Z počítače je do Pixelsticku možné nahrát libovolný obraz, jehož výška bude alespoň 198 pixelů, šířka nijak omezená není.

S pomocí tohoto zařízení je možné vytvářet skutečné světelné obrazy, nejrůznější nápisy, ale i poutavá abstraktní díla. Co všechno se dá s novinkou a fotoaparátem s pomalou uzávěrkou vykouzlit, ukazují tvůrci na videu výše.

Pixelstick by se měl příští rok objevit i ve volném prodeji. Přesnou cenu ani konkrétní dostupnost zatím tvůrci nepotvrdili.

Foto: archív tvůrců

Celou světelnou tyč je možné snadno složit do malého pouzdra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám