Hlavní obsah

PPF hrozí stažením z aukce o čtvrtou mobilní síť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vladimír Mlynář, ředitel pro vztahy s veřejným sektorem skupiny PPF, v nedělních Otázkách Václava Moravce v ČT varoval, že pokud nebudou uděleny frekvence vítězi aukce o čtvrtou síť do konce letošního roku, tak se z ní PPF stáhne. Současně podotkl, že aktuální cenová revoluce na trhu mobilních služeb je způsobena právě zájmem PPF o čtvrtého operátora.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Mlynář uvedl, že PPF nemůže na přidělení frekvencí čekat déle než do konce roku a mít takto zablokované prostředky. "Zaměstnáváme desítky lidí," poznamenal. Dodal, že PPF je asi jediný zájemce, u něhož je jasné, že vlastní síť vybuduje. Podle Mlynáře už jsou vyjednané potřebné kontrakty.

Naznačil, že pro stávající operátory je naopak výhodné co nejvíce aukci odložit a zachovat stávající stav kdy si tři operátoři rozdělili trh a "vytvořili oligopol".

Uvedl také, že nynější cenová revoluce může být vyvolaná právě strachem ze vstupu PPF na mobilní trh.

Zlevňujeme dlouhodobě, brání se operátor

Ředitel divize marketinku Telefóniky Jiří Dvorjančanský s tvrzením nesouhlasí. Řekl, že snižování cen je u Telefóniky dlouhodobé a kontinuální. Popřel také, že by cenovou revoluci vyvolaly obavy z novely zákona, která by mobilním operátorům neumožňovala vázat si zákazníky.

Ohradil se ale proti podobě aukce pro čtvrtého operátora, protože tento získá třetinu nejzajímavějšího pásma 800 MHz a ještě má opci na další třetinu.

Podle expertů bude do budoucna rozhodovat ne množství SMS a počet provolaných minut, ale klíčová bude rychlost spojení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám