Hlavní obsah

Petici za internet bez cenzury podepsalo už přes 12 500 lidí

Novinky, mif

V úterý se rozhodne, zda Sněmovna přijme nebo odmítne návrh na regulaci hazardu, který čelí kritice kvůli korupčním rizikům a omezení přístupu na internet. Lidé, kteří nejsou s navrhovanou novelou spokojeni, už od pátku sepisují internetovou petici. Ta měla v pondělí před desátou hodinou přes 12 500 lidí.

Foto: mif, Novinky

Petice za internet bez cenzury

Článek

Nespokojení lidé, kteří podepsali petici, poslancům vzkazují: „Prosím neschvalujte zákon o loteriích a jiných podobných hrách v aktuálně navrženém znění, které obsahuje zavedení konkrétních kroků cenzury internetu. Ve svobodné společnosti není regulace hazardu ospravedlnitelným zájmem pro vytvoření cenzurního prostředí, navíc pokud by tato povinnost cenzury byla přenesena na třetí stranu.“

„Na základě dostupných informací požadujeme, aby byly z návrhů novelizace zákonů vyjmuty paragrafy, které tuto cenzuru zavádějí a aby stát reguloval loterijní průmysl jinými způsoby než zaváděním cenzury,“ požadují signatáři.

Na kritiku lidí, médií, právníků i poskytovatelů internetového připojení reagoval také navrhovatel loterijního zákona Jan Farský (TOP 09). Tvrdí, že chce regulovat hazard, nikoliv internet. [celá zpráva]

„Ustanovení vzbudila v posledních dnech nevoli u části odborné veřejnosti odkazující zvláště na technické komplikace spojené se zajištěním. Nejsem k těmto námitkám hluchý a nechci ohrozit regulaci hazardu jako celku. Proto navrhnu samostatné hlasování o kontroverzních částech tak, aby byly odděleny od komplexního pozměňovacího návrhu a hlasovalo se o nich zvlášť,“ uvedl v pondělí večer v tiskovém prohlášení.

  • Petici za internet bez cenzury naleznete ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám