Hlavní obsah

Na Seznamu lidé v roce 2010 hledali nejvíce Avatara, Kajínka i Lady Gagu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká portálová jednička Seznam.cz sestavila žebříček nejhledanějších dotazů v loňském roce. Lidé nejčastěji do vyhledávače zadávali slova Avatar, Lady Gaga, Praha, Michal David, Lucie Bílá, nebo například fotbal.

Foto: mif, Novinky

Seznam.cz

Článek

Podle výsledků vyhledávání na portálu Seznam.cz se lidé často zajímají o nové pořady a filmy, slavné osobnosti, ale také o aktuální informace, které se jich bezprostředně týkají, jako jsou například volby.

Mezi nejhledanější ženy patří Lady Gaga, Lucie Bílá, Lucie Vondráčková či Ewa Farna. Z mužů pak vedou Michal David, Karel Gott, Xindl X, ale i Rytmus.

Ze sportu uživatelé na internetu upřednostňují fotbal před hokejem a golfem. Mezi nejpopulárnější jména patří Jana, Petr, Eva, Jan, Lucie a Jiří. Ze zvířat jsou populárnější podle výsledků psi, kteří porazili kočky i koně.

Absolutní vítěze jednotlivých kategorií naleznete v následující tabulce:

Nejhledanější mužské celebrity
1.Michal David
2.Karel Gott
3.Xindl X
Nejhledanější ženské celebrity
1.Lucie Bílá
2.Lucie Vondráčková
3.Ewa Farna
Populární interpreti / skupiny
1.Lady Gaga
2.Kabát
3.Rytmus
Nejhledanější filmy
1.Avatar
2.Ženy v pokušení
3.Kajínek
Nejhledanější ženská jména
1.Jana
2.Eva
3.Lucie
Nejhledanější mužská jména
1.Petr
2.Jan
3.Jiří

Fulltextové hledání v rámci českého internetu je jednou z klíčových služeb Seznamu. „V jeho databázi je přes 350 miliónů českých stránek a během jediného dne zpracovává až 17 miliónů uživatelských dotazů. Ve špičce uživatelé na Seznam.cz vyhledávají až 400 dotazů za sekundu,“ uvedla mluvčí Seznamu Veronika Rozumková.

Seznam.cz nasadil v roce 2010 novou verzi vyhledávání. Hlavní změna spočívala v novém způsobu ukládání slov v databázi hledání. „V letošním roce se budeme věnovat mj. zvyšování relevance, a zkvalitňování obsahu vyhledávací databáze, a to především díky novému robotovi,“ řekl Marek Gizela, vedoucí týmu vyhledávání Seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám