Hlavní obsah

Britská královna má za čtyři hodiny na Facebooku 55 000 fanoušků

Novinky, Miloslav Fišer
Aktualizováno

Na Facebooku mají vlastní internetové stránky populární sportovci, herci i muzikanti. Nově vstupuje na tuto sociální síť také britská monarchie - v pondělí se kolonie uživatelů rozrostla o britskou královnu. Už nyní je jisté, že se její stránky stanou novým internetovým hitem, jen za první čtyři hodiny si web uložilo do oblíbených položek více než 55 tisíc uživatelů Facebooku.

Foto: mif, Novinky

Facebook britské královny

Článek

Na stránkách The British Monarchy (Britská monarchie) jsou vypsány všechny aktuální informace, které se týkají královny. Uživatelé Facebooku se tak mohou například dozvědět detailní rozvrh královnina programu.

K vidění je i řada zajímavých fotografií a videí. Například jak čtyřiaosmdesátiletá královna navštívila na konci října továrnu v Essexu na východě Anglie nebo jak kontrolovala na začátku listopadu stráž britských válečných lodí při návštěvě v Portsmouthu.

„Na Facebooku vítáme britskou monarchii velice rádi. Nyní se mohou lidé jednoduše spojit přímo s královskou rodinou, což jim poskytne jedinečný pohled do života v Buckinghamském paláci," řekl mluvčí Facebooku.

Královna ve znamení 21. století

„Facebook je pravděpodobně poslední bašta sociálních médií, do které královská domácnost doposud nevstoupila. Královna však chce být plně součástí 21. století,“ uvedl podle listu Daily Telegraph královský pobočník.

Na začátku letošního roku spustila královna také účet na Flickeru, kde si lidé mohou prohlédnout více než 600 fotografií týkajících se královské rodiny.

Účet na mikroblogovací stránce Twitter vlastní královna již od roku 2009. Denně jej sleduje přes 72 tisíc uživatelů. Vlastní stránku má britská monarchie také na YouTube.

Jednotlivé stránky britské královny si můžete prohlédnout prostřednictvím následujících odkazů:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám