Hlavní obsah

Seznam.cz předal počítačovou učebnu dětem ve Všerubech na Plzeňsku

Novinky, Miloslav Fišer

Česká portálová jednička Seznam.cz předal v pátek v rámci pátého ročníku soutěže Najdi, co neznáš! novou počítačovou učebnu v hodnotě půl miliónu korun. Vyhráli jí žáci 8.A ze základní koly ve Všerubech na Plzeňsku. Akce se účastnila i patronka celé soutěže populární zpěvačka Ewa Farná.

Článek

Soutěží se snaží Seznam.cz přivést žáky druhých stupňů základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií zábavnou formou k práci s internetem, zejména fulltextem.

S pomocí vyhledávače odpovídaly celé třídy během devíti týdnů na otázky z různých oblastí společenských i exaktních věd. Celkem se v soutěži objevilo 104 otázek, přičemž pro postup do dalších kol byla důležitá nejen správnost odpovědí, ale i rychlost hledání na internetu.

„Otázky nebyly vždy jednoduché, proto jsme na všech spolupracovali s naším partnerem, společností Scio,“ uvedla manažerka soutěže Petra Žihlová ze Seznamu.

Letos soutěžilo nejvíce tříd v celé historii soutěže

Do letošního ročníku soutěže přihlásilo nejvíce tříd v celé její historii. Ze všech regionů České republiky jich bylo celkem 2 802. Do finálového kola soutěže se probojovalo 144 třídních týmů.

„Děkujeme všem školám, učitelům a třídním týmům, kteří do toho šli s námi. Dali tomu hodně času i energie a tak doufáme, že se jim český internet dostal správně pod kůži. Gratulujeme výhercům a už teď se těšíme na další ročník soutěže,“ uzavírá Rita Gabrielová, PR manažerka Seznam.cz.

Vědomostní klání studentů probíhalo od 25. ledna do 4. dubna 2010 na internetových stránkách najdi.seznam.cz. Přihlásit se do soutěže mohly jen celé třídy, nikoliv jednotlivci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám