Hlavní obsah

Američanka vymyslela unikátní spodní prádlo pro počítačové nadšence

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výpočetní technika je neodmyslitelnou součástí dnešního života. Bez připojení na internet a mobilního telefonu se obejde jen málokdo. Vystihnout co nejlépe současný životní styl se pokusila přední americká designérka Emiko Oye, která se zabývá výrobou oblečení a šperků z Lega a recyklovaných materiálů. Výsledkem je unikátní spodní prádlo, jež je podle slov autorky vhodné především pro počítačové nadšence.

Článek

Unikátní pánské trenýrky nejsou vyrobeny z žádného elastického materiálu, ani pohodlné bavlněné látky. Designérka Emiko Oye je vyrobila z plošných spojů, které získali z vyřazených počítačových dílů a spotřební elektroniky.

Na spodním prádle tak můžeme nalézt části myší, optických mechanik a dálkových ovladačů. Látku autorka použila pouze v oblasti hýždí, aby se v nich dalo pohodlně sedět.

„Při tvorbě trenýrek jsem se snažila využít materiály všeho, bez čeho se nemůžeme v současném světě obejít,“ vysvětlila své záměry Emiko Oye.

Již dříve se například originální americká designérka snažila vyrobit boty z plošných spojů. U nich místo tkaniček použila kabely na propojení reproduktorů.

Emiko Oye samozřejmě není první autorkou, která se snažila spojit běžné oblečení s výpočetní technikou. Ostatní tvůrci jsou zpravidla ale praktičtější, jako například návrhář Erik De Nijs, který vytvořil kalhoty s plně funkční klávesnicí.

Ten počítal s tím, že v budoucnu lidé u sebe budou nosit miniaturní počítače o velikosti hodinek, k nimž se bezdrátově připojí právě pomocí klávesnice na kalhotách. Běžný monitor by pak nahradili speciální brýle s trojrozměrným obrazem.

Klávesnici v kalhotách je ale možné použít i dnes a prostřednictvím bezdrátového rozhraní bluetooth se s ní připojit ke stolnímu PC i notebooku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám