Hlavní obsah

Nejnovější iPhone 3GS začnou v Česku prodávat v pátek všichni tři operátoři

Novinky, Miloslav Fišer
Aktualizováno

Již tento pátek se začne v České republice oficiálně prodávat nejnovější komunikátor společnosti Apple iPhone 3GS. Novinkám to potvrdilo české zastoupení společnosti T-Mobile s tím, že v jeho nabídce se objeví model s kapacitou 32 GB za necelých 20 tisíc korun. Ve stejný den hodlá nový přístroj do své nabídky zařadit Telefónica O2 i Vodafone.

Foto: Novinky

Apple iPhone 3GS

Článek

Nedotovaný iPhone 3GS hodlá T-Mobile nabízet za cenu 19 999 korun. Nejnižší dotovaná cena je pro stávající zákazníky s útratou nad 2 300 Kč měsíčně stanovena na 11 499 Kč. Noví zákazníci za nejnovější iPhone s takto vysokou útratou zaplatí 13 499 Kč.

„Stejně jako konkurence plánujeme nový iPhone uvést na trh v pátek, kdy zároveň zveřejníme jeho dotované i nedotované ceny,“ okomentoval uvedení nového telefonu mluvčí Telefóniky O2 Martin Žabka.

„V nabídce Vodafonu se objeví model s kapacitou 16 GB i 32 GB,“ prozradil Novinkám mluvčí Vodafonu Miroslav Čepický s tím, že bohužel nemůže zveřejnit cenu přístroje. Nejmenovaný zdroj z firmy ale Novinkám prozradil, že 16GB verze bude levnější než 16 tisíc korun a za 32GB variantu by zákazníci měli zaplatit přes 18 000 Kč.

Nový iPhone přináší mnoho vylepšení

Nový iPhone 3GS představila společnost Apple letos na začátku června. Co ale znamená označení 3GS? Stejně jako u starší verze zkratka představuje podporu rychlého 3G internetu. Přídomek S je zkratkou anglického slova Speed, čímž chtěl výrobce upozornit na rychlost odezvy systému, která je podle informací Applu až dvakrát vyšší.

Díky výkonnější baterii vydrží nový iPhone na jedno nabití 1,5krát tolik než varianta 3G. Bez elektrické zásuvky by měl iPhone dokázat pracovat až 300 hodin. Hovorový čas činí 12 hodin. Video můžete na přístroji bez přerušení přehrávat 10 hodin a hudbu neskutečných 30 hodin.

Vylepšení se dočkal také integrovaný fotoaparát, který byl u předchozí verze u uživatelů často terčem kritiky. Fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpix nabídne automatické ostření. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám