Hlavní obsah

Steve Jobs z Applu se v pondělí objevil po půlroční pauze v práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Generální ředitel americké společnosti Apple Steve Jobs (54) se v pondělí objevil v sídle firmy. Posílilo to spekulace, že se charismatický manažer vrátil po půlroční zdravotní pauze do práce, napsala agentura Reuters.

Článek

Jobs nebyl v práci od ledna. Spekulace, že se vrátí podle plánu na konci června, zesílily, když list Wall Street Journal o víkendu napsal, že manažer před dvěma měsíci prodělal transplantaci jater a uspokojivě se zotavuje. V pondělí viděl reportér agentury Reuters Jobse, jak opouští areál firmy v kalifornském Cupertinu. V pondělí se také Jobsova citace po několika měsících objevila v tiskové zprávě Apple.

Společnost oznámila, že za první tři dny od uvedení prodala přes jeden milion kusů nejnovějšího modelu mobilu iPhone 3GS. "Zákazníci jsou pro a iPhone vyhrává," citovala Jobse zpráva Apple. Telefon se začal prodávat minulý pátek.

"Je to poprvé, co jsme od Steva Jobse dostali zprávu od doby, kdy oznámil, že si bere zdravotní volno," reagoval analytik společnosti Oppenheimer & Co Yair Reiner. "Je to znamení, že Apple má svého generálního ředitele zpátky," citoval analytika Reuters.

Jobs před lety prodělal rakovinu slinivky, ze které se vyléčil, ale kvůli dalším zdravotním problémům se začal znovu léčit. Jobs ani Apple nikdy přesnou diagnózu jeho zdravotních problémů neuvedli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám