Hlavní obsah

Povánoční výprodeje jsou v plném proudu, obchodníci hlásí růst tržeb

Povánoční výprodeje začaly pro obchodníky úspěšně. Tržby jsou v meziročním srovnání až o pětiny vyšší. Vlna slev začala v řadě obchodů v sobotu 26. prosince a většinou potrvá do 6. ledna, někde však déle. Lidé mají zájem především o levnější zimní oblečení, elektroniku či potraviny. Nejvyšší slevy poskytované na část sortimentu dosahují až 75 procent.

Foto: Petr Horník, Právo

Obchodníci lákají zákazníky na povánoční slevy.

Článek

„Zatím registrujeme o 20 procent větší zájem proti minulému roku. Nicméně největší nápor zákazníků očekáváme v pondělí - v první všední den po svátcích, kdy budou lidé ve větší míře u počítače," upozornil internetový obchod Mall.cz.

Podle řetězce obchodů zaměřených na elektroniku Datart se polovina obratů ve výprodejích týká zlevněných televizorů. Zájem je především o velké chytré televize s úhlopříčkou 48 a 55 palců, které jsou nyní k dostání se slevou až 25 procent.

„Téměř okamžitě po spuštění výprodejů byly vyprodány pračky za cenu pod dva tisíce korun nebo mikrovlnné trouby zlevněné na 500 korun," doplnila tisková mluvčí Datartu Iva Pavlousková.

„Výprodeje po Vánocích jsou i první možností k utrácení pro ty, kteří našli pod stromečkem hotovost nebo dárkové poukázky na zboží,” uvedl Václav Koukolíček ze společnosti Tesco. Podle něj lidé ve výprodejích nejvíce utrácejí za oděvy, domácí potřeby, hračky a elektroniku.

Lidé nakupují i potraviny na silvestrovské oslavy

Zájem je ale rovněž o šumivá i další vína a také o lihoviny, které patří k oslavám Nového roku. Podle obchodního řetězce Globus lidé na silvestrovskou oslavu kupují kromě zmíněného sektu rovněž vodku, rum nebo bylinné likéry.

Zákazníci také nakupují sýry, uzeniny i maso a také pomazánky a saláty.

„Rostou rovněž objednávky hotových masových, sýrových a rybích obložených mís,” dodala mluvčí řetězce Pavla Hobíková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám