Hlavní obsah

Berňák zabavil na Rallysprint Vsetín auto. Dlužník hned zaplatil, aby mohl startovat

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

K neobvyklému zákroku se v pátek odhodlaly tři moravské finanční úřady ve spolupráci s Celním úřadem pro Zlínský kraj. Krátce před startem Rallysprint Vsetín zajistili jedno ze závodních aut, jehož majitel dlužil finanční správě 380 tisíc korun. Události pak nabraly rychlý spád. Dlužník okamžitě svůj dluh vůči státu uhradil, aby jeho auto mohlo odstartovat.

Foto: FÚ Moravskoslezský kraj

Finanční úřad zasahoval na Rallysprint Vsetín

Článek

O úspěšném zákroku informovala mluvčí Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj Petra Homolová. Když pořadatelé vsetínského Rallysprintu finišovali s přípravami sportovně náročné tratě letošního ročníku, určitě netušili, že kromě soutěžních posádek bude mít o soutěž zájem také finanční a celní správa.

„Finanční úřady pro Moravskoslezský, Olomoucký a Zlínský kraj využily okamžiku povinné registrace posádek a jejich sportovních vozů k provedení rychlé vyhledávací a kontrolně-exekuční akce. Na místě bylo zjištěno, že majitel závodního speciálu značky Subaru Impreza dluží finanční správě 380 tisíc korun. Finanční úřad proto závodní speciál zajistil,“ uvedla mluvčí.

Zaplatil obratem

O tom, zda se vozidlo a jeho posádka ještě stihnou zúčastnit startu vsetínské soutěže, rozhodovala rychlost, s jakou dlužník svůj nedoplatek uhradí. „Finanční správa obdržela dlužnou částku takřka obratem, takže závodní speciál Subaru mohl nakonec startovat,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám