Hlavní obsah

Benzín i nafta dál zlevňují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pohonné hmoty v Česku opět zlevnily. Znovu se také výrazněji propadla cena nafty než benzínu. Průměrná cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 v uplynulém týdnu klesla o tři haléře na rovných 33 korun za litr a cena nafty o 26 haléřů na 31,19 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která vývoj cen sleduje.

Foto: Marek Kulhavý, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 5. srpnu (v Kč/litr)

Článek

Nejdráž koupí řidiči benzín stále v Plzeňském kraji, kde cena Naturalu 95 mírně stoupla na průměrných 33,51 koruny za litr. Na druhém místě jsou společně Praha a Jihomoravský kraj s cenou 33,39 koruny.

Praha má zároveň opět nejdražší naftu v Česku, a to 32,01 koruny. Je tak jediným regionem, kde cena zůstává nad 32 korunami, zatímco v téměř polovině krajů je cena nafty pod hranicí 31 korun.

Naopak nejnižší ceny pohonných hmot si stále drží Královéhradecký kraj, kde stojí litr benzínu v průměru 32,58 koruny a litr nafty 30,52 koruny. Pod 33 korunami je nyní cena Naturalu 95 v osmi ze 14 regionů České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám