Hlavní obsah

Křetínský s Kellnerem chtějí koupit Unipetrol. Polákům nabízejí 30 miliard

Novinky, tov

Energetický a průmyslový holding, za kterým stojí podnikatel Daniel Křetínský a investiční skupina J&T, podal společně se skupinou PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera nabídku na koupi Unipetrolu. Píší o tom s odkazem na několik nezávislých zdrojů Hospodářské noviny.

Článek

Unipetrolu, který provozuje v Česku největší síť čerpacích stanic Benzina  a patří mu rafinerie v Litvínově a Kralupech, si zájemci podle listu cení zhruba na 30 miliard korun.

Většinovým majitelem Unipetrolu je polským státem kontrolovaný PKN Orlen. Jelikož Polsko čekají v říjnu parlamentní volby, o případném prodeji podílu se zřejmě rozhodne až po nich, píší HN.

Obě strany odmítly jednání komentovat. Předseda představenstva Unipetrolu Marek Świtajewski tvrdí, že o nabídce nic neví.

Křetínský ale má o Unipetrol zájem delší dobu. Již koncem letošního února přišly HN s informací, že Energetický a průmyslový holding (EPH) kolem tuzemských rafinerií krouží. Podle informovaných zdrojů však tehdy nabízená cena Poláky neuspokojovala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám