Hlavní obsah

Stát získá od Havránkové poslední chybějící pozemek pro dostavbu D11

• Aktualizováno

Státní pozemkový úřad dojednal výměnu pozemku potřebného pro dostavbu D11 u Hradce Králové s farmářkou Ludmilou Havránkovou. Řekla to v pátek mluvčí úřadu Monika Machtová.

Foto: archív, Právo

Dohoda by měla otevřít cestu ke konečné dostavbě dálnice D11

Článek

Dostavba chybějící části dálnice, která byla slavnostně zahájena letos v létě, se zatím kvůli nedokončeným výkupům odehrává na opačném konci budované trasy v okolí čtvrti Kukleny.

"Výměna byla dojednána, ale zatím nebyla ještě schválena," uvedla Machtová s tím, že další podrobnosti nejsou ještě k dispozici. Druhou polovinu pozemku donedávna vlastnila sestra Havránkové, Jaroslava Štrosová. Ta ale svoji část v červenci prodala hradecké radnici. Radnice nabídla Štrosové za polovinu z pozemku o výměře 0,27 hektaru 1,7 miliónu korun.

Dostavba chybějícího 2,5 kilometru dlouhého úseku mezi Prahou a Hradcem Králové začala slavnostně 22. července za přítomnosti premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Stavební práce by měly vyjít na 1,1 miliardy korun, dosud se ale kvůli nedokončenému archeologickému výzkumu nemohly rozeběhnout naplno. Během průzkumu, který by měl skončit napřesrok v květnu, už archeologové objevili pohřebiště z mladší doby bronzové a nálezy z období raného středověku.

Dálnice D11 se staví od roku 1978. Podle plánů by od Hradce Králové měla D11 pokračovat dál k Jaroměři a poté k polským hranicím jako rychlostní silnice R11.

Reklama

Související témata:

Související články

Dálnici D11 zablokovaly hned dvě nehody

Dvě nehody zablokovaly v pátek ráno dálnici D11 ve směru na Hradec Králové a způsobily velké komplikace v dopravě. Nejdříve se na devátém kilometru srazilo...

Výběr článků

Načítám