Hlavní obsah

ČSOB klesl zisk, vklady i úvěry ale bance rostou

Čistý zisk bankovní skupiny ČSOB za tři čtvrtletí klesl meziročně o dvě procenta na 10,5 miliardy korun. Za poklesem zisku byl mimo jiné nárůst nákladů kvůli investicím. Celkový objem aktiv banka meziročně zvýšila o 14 procent na 986 miliard korun. ČSOB o tom ve čtvrtek informovala v tiskové zprávě.

Článek

„Výsledek za devět měsíců potvrdil naši výkonnost v klíčových oblastech, když jsme dokázali vykompenzovat negativní vliv prostředí nízkých úrokových sazeb silným růstem obchodních objemů napříč všemi segmenty. Na druhé straně jsme však, s cílem podpořit další růst, více investovali do IT a zaměstnanců, což způsobilo mírný narůst v nákladech. To spolu s několika pozitivními jednorázovými položkami v roce 2013 způsobilo meziroční pokles zisku," uvedl generální ředitel banky John Hollows.

Z konkurenčních bank České spořitelně za tři čtvrtletí klesl čistý zisk o 2,2 procenta na 11,23 miliardy korun, Komerční bance stoupl o jedno procento na 9,6 miliardy korun.

Matka zdvojnásobila zisk

Objem úvěrů ČSOB stoupl meziročně o sedm procent na 462 miliard korun zejména díky hypotékám, korporátním úvěrům a leasingu. Objem vkladů vzrostl o osm procent na 573 miliard korun.

Čistý výnos z poplatků a provizí stoupl o sedm procent na 4,4 miliardy korun. Provozní náklady vzrostly meziročně o procento na 11,1 miliardy korun.

Mateřská společnost ČSOB, belgická bankovní a pojišťovací skupina KBC, ve třetím čtvrtletí více než zdvojnásobila čistý zisk na 591 miliónů eur (přes 16 miliard korun) z 272 miliónů eur před rokem.

Reklama

Související témata:

Související články

Komerční bance stoupl zisk na 9,7 miliardy

Komerční bance vzrostl čistý zisk připadající akcionářům za tři čtvrtletí meziročně o procento na 9,7 miliardy korun, informovala ve čtvrtek banka. Provozní...

Výběr článků

Načítám