Hlavní obsah

Volkswagen letos ve Wolfsburgu vyrobil nejvíce aut za 21 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý automobilový koncern Volkswagen letos ve své kmenové továrně ve Wolfsburgu vyrobil zhruba 807 000 vozů, tedy nejvíce za posledních 21 let. Informoval o tom server Automobilwoche. Oproti roku 2012 produkce závodu stoupla o 47 000 vozů, zhruba o šest procent.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Golf Variant

Článek

Na celkové výrobě továrny se téměř polovinou podílela produkce nové verze populárního modelu Golf. Šéf závodní rady VW Bernd Osterloh počítá s růstem produkce závodu také v příštím roce. "Jsem optimistický ohledně oživení poptávky na důležitých trzích," řekl Osterloh v rozhovoru pro list Wolfsburger Allgemeine Zeitung.

Koncern Volkswagen v listopadu meziročně zvýšil celkové dodávky zákazníkům o zhruba čtyři procenta na 828 600 vozů. V období od ledna do listopadu zaznamenal nárůst o téměř pět procent na 8,68 miliónu vozů. V celém letošním roce počítá s rekordním odbytem 9,5 miliónu vozů.

Volkswagen, jehož součástí je i česká Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Volkswagen těží ze silného růstu prodeje v Číně, který kompenzuje slabou evropskou poptávku. Součástí koncernu jsou také značky VW, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini nebo Seat. Loni firma převzala rovněž výrobce sportovních vozů Porsche.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám