Hlavní obsah

Slevové šílenství začalo, lidé se ženou do obchodů

Právo, Martin Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ten, kdo s nákupem zboží počkal na dobu po Vánocích, může ušetřit i tisíce korun. Obchodníci totiž zahájili povánoční výprodeje, v nichž prodávají zboží až o 80 procent levněji než před pár dny.

Povánoční slevy v obchodechVideo: Novinky

 
Článek

Už ve čtvrtek, kdy byly ve většině obchodů výprodeje zahájeny, vzali lidé některé provozovny útokem. Jeden z největších náporů zaznamenaly obchody řetězce s elektronikou Electro World. „Zahájení výprodeje předčilo naše očekávání. Před každým kamenným obchodem Electro Worldu v České republice i na Slovensku se tvořily hned od začátku otevírací doby fronty, ve kterých čekaly až stovky zákazníků,“ řekl mluvčí firmy Jiří Čihák.

„Slevy se budou týkat tisíce položek především ze sortimentu oděvů, domácích potřeb, kosmetiky, vánočních dekorací a hraček. Trvat budou až do vyprodání zásob. U oblečení a hraček budou slevy dosahovat až 50 procent. Výrazně nižší ceny čekají na zákazníky i v dalších odděleních. Na polovinu původní ceny klesnou vybrané produkty a balíčky ze sortimentu kosmetiky či zboží v oddělení domácích potřeb,“ sdělil Právu manažer firemních vztahů Tesco Jiří Mareček. Tesco některé zboží zlevní až o 75 procent.

Electro World zlevnil stovky položek zboží. „Chceme vyhovět zákazníkům zejména z mladší generace, kteří dostali pod stromeček hotovost a preferují možnost vybrat si zboží sami na základě svých preferencí,“ sdělil Čihák.

Obří televize za 15 tisíc

Electro World nabídne například chytrý LED televizor SONY s  úhlopříčkou 50“ (127cm) za 14 999 korun. Řetězec nabídne v akci i slevy, které budou platit vždy jednu hodinu. „Začínáme s takzvanou Crazy Hour, kdy jednu hodinu budou platit navíc další, zcela speciální nabídky,“ dodal Čihák.

V obchodech Euronics bude nejširší nabídka zlevněného sortimentu v kategorii televizí. „Hlavním tahounem povánočních výprodejů je příslušenství k mobilním telefonům, tabletům a v neposlední řadě zlevněné počítače a smartphony. Slevy přitom budou dosahovat až 50 procent,“ uvedl ředitel elektroprodejen Expert Elektro Robin Weintritt. Obchody s elektronikou Datart spustí výprodeje 3. ledna. Do výprodejů půjdou stovky položek napříč celým sortimentem.

Až 70procentní slevy nabídnou hypermarkety Globus. „Výrazné slevy se letos budou týkat počítačů a konzolových her,“ uvedla Pavla Hobíková z Globusu. Interspar zase zařadí do slev sortiment hraček, domácích potřeb, sportovního a textilního zboží.

Foto: Petr Horník, Právo

V obchodech odstartovaly povánoční výprodeje.

„Ve výprodeji najdou zákazníci všechny skupiny oděvů. Například zimní bundy a kabáty se slevou až 50 procent,“ potvrdila Kateřina Papežová z oděvního řetězce H Marks and Spencer od včerejška ještě navýšil množství zboží ve slevách.

V obchodech se sportovním zbožím Sportisimo budou nejvyšší slevy na sezónní zboží, např. zimní oblečení, obuv nebo lyžařské vybavení. „Vzhledem k prodejním trendům minulých let očekáváme stejné nebo i vyšší tržby,“ dodala ředitelka nákupu a marketingu Martina Kudláčková. Intersport snižuje ode dneška ceny až o 60 procent.

Na internetu se zlevňovalo s předstihem

Internetové obchody spustily povánoční výprodeje jen několik hodin po rozbalení dárků. Mall.cz zlevnil tisíce položek, nejvyšší slevy budou dosahovat až 80 procent. Výprodej bude trvat do konce ledna. „Po Novém roce bohužel kvůli slabé koruně zdraží většina sortimentu, a to zhruba o pět až sedm procent. Výprodej tak nabízí zajímavou příležitost k výhodným nákupům,“ uvedl obchodní ředitel Mall.cz Tomáš Jeřábek.

Foto: Petr Horník, Právo

Obchodníci lákají zákazníci na povánoční slevy

V e-shopu Kasa.cz dosáhnou slevy až 73 procent. „Každý týden najdou zákazníci na Kasa.cz novou nabídku produktů za speciální cenu,“ uvedl obchodní ředitel obchodu Marek Bělohoubek. Zájem o výprodeje podle něj každoročně roste, loni využilo nákupů za výprodejové ceny meziročně o pětinu více zákazníků.

Alza.cz zákazníkům nabízí kromě slev v první vlně výprodejů i kolem tisícovky produktů, u kterých budou kromě slevy ještě dárky zdarma, například televize s tabletem, pěti filmy na Blue-ray a službu Voyo na tři měsíce zdarma.

Anketa

Odložili jste nákup některého zboží kvůli povánočním slevám?
Ano
18,7 %
Ne
81,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8829 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám