Hlavní obsah

Zaměstnanci slévárny SCB Foundry dostávají jen polovinu mzdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Největší českobudějovická slévárna SCB Foundry má finanční potíže. Zhruba 500 zaměstnanců zůstává už několik měsíců střídavě doma a pobírají pouze polovinu platu. Peníze jim navíc na účet chodí nepravidelně. Informovala o tom v neděli televize Nova.

Foto: Stringer Shangai, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle zaměstnanců se situace zhoršila se vstupem nového vlastníka z Ukrajiny. "Od června jsme začínali být doma týden, v červenci čtyři týdny," řekl Nově jeden z nich. Během posledních dvou měsíců navíc společnost přestala vyplácet mzdy v termínu. Firma televizi sice vyjádření slíbila, ale nakonec ho neposkytla.

Slévárna SCB Foundry byla podle webových stránek založena v roce 1964 jako jeden ze závodů ŠKODA Plzeň, výrobu zahájila první tavbou v roce 1965. Postupně se stala jedním z největších výrobců ocelových odlitků v bývalém Československu. Od roku 2002 byla nedílnou součástí ČKD Kutná Hora a od ledna 2007 je samostatnou akciovou společností. Na začátku letošního roku měla podle Novy asi 800 zaměstnanců, nyní jich je zhruba 500.

Reklama

Výběr článků

Načítám