Například ve Středočeském kraji nařídili veterinární inspektoři dochladit některé výrobky v chladicí vitríně v Horoměřicích, neboť byly „teplejší“ o tři až čtyři stupně. „Šlo o uzenou pečeni, pršut, anglickou slaninu a dušenou šunku výběrovou,“ doplnil Duben.

Na farmářském trhu v Praze-Kobylisích zase museli prodejci dochladit o zhruba tři stupně celkem tři kilogramy chlazených ryb. Stejný případ inspektoři zjistili v Plzni, kde bylo v maloobchodě nařízeno dochladit 1,5 kg vepřových jater.

„V Plzni-Škvrňanech bylo nařízeno dochladit několik výrobků – vepřová čína pikant, vepřová čína kari a plněné papriky, zhruba šest kilo. Část výrobků vykazovala smyslové změny, tudíž inspektoři nařídili jejich likvidaci,“ uvedl Duben.

Obdobně v Moravskoslezském kraji nařídili kontroloři v prodejně v Bílovci dochladit téměř pět kilo vepřových jater a ledvin. Dále pak ve Vítkovicích dochladit 20 kilo drůbežího masa a v pojízdné prodejně v Ostravě opět drůbeží maso.

„Dále bylo při kontrolách ve Středočeském kraji zjištěno, že prodejna v Bakově nad Jizerou nebyla registrována, což bylo nařízeno neprodleně napravit,“ sdělil Duben s tím, že ve všech případech bylo zahájeno správní řízení za účelem udělení pokuty.