Hlavní obsah

Seznam.cz vstoupil do vydavatelství Borgis

Praha

Seznam.cz dnes kapitálově vstoupil do společnosti Borgis, a. s., která vydává deník Právo a dodává pro Seznam.cz zpravodajský obsah pro servery Novinky.cz, Super.cz a Sport.cz. Jde o nejnavštěvovanější zpravodajské servery ve svém oboru na českém internetu.

Článek

Společnost Seznam.cz koupila od Ing. Zdeňka Porybného 33,6 % akcií společnosti Borgis, a. s., a stala se tak jejím minoritním akcionářem. Podle dohody obou společností se na chodu vydavatelství Borgis a jednotlivých redakcí nic nemění. Majoritním akcionářem společnosti Borgis, a. s., a šéfredaktorem Práva zůstává Ing. Zdeněk Porybný.

„S vydavatelstvím Borgis spolupracujeme už deset let, a to k oboustranné spokojenosti. I proto jsme se rozhodli ji potvrdit kapitálovým vstupem do vydavatelství Borgis. I nadále bude naše spolupráce pokračovat tak, jak jsme na ni byli doposud zvyklí,“ uvedl v tiskové zprávě Pavel Zima, generální ředitel společnosti Seznam.cz.

Předseda představenstva Borgis, a. s., Ing. Zdeněk Porybný k transakci uvedl: „Pro mne je vstup společnosti Seznam.cz do vydavatelství Borgis významným krokem v prohlubování mimořádně úspěšné spolupráce, která už prokázala životaschopnost i oboustrannou výhodnost. Přímý podíl Seznamu je pro naše tvůrčí týmy závazkem i zárukou na mnoho příštích let.“

Další podrobnosti obě společnosti po vzájemné dohodě nezveřejnily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám