Hlavní obsah

Boeing po čtyřech měsících obnovil dodávky dreamlinerů

– New York

Americký výrobce letadel Boeing obnovil po téměř čtyřech měsících dodávky svých nejmodernějších letadel 787 Dreamliner zákazníkům. Dreamlinery byly vyřazeny od ledna z provozu kvůli závadě na bateriích a firma na nich musela udělat konstrukční změny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dreamliner polské společnosti LOT na pražském letišti

Článek

Boeing v úterý sdělil, že dodal nový dreamliner japonské All Nippon Airways. Společnost nadále očekává, že dodá v tomto roce zákazníkům všech 60 dreamlinerů, jejichž dodávky pro letošek nasmlouvala.

Boeing v dubnu sdělil, že letouny jsou po změnách v ochraně systému baterií zcela bezpečné a mohou se vrátit do vzduchu. Od konce dubna je letecké společnosti postupně vracejí do komerčního provozu.

Americký Federální úřad pro letectví (FAA) v polovině ledna po sérii incidentů s poruchou baterií zakázal provoz všech asi padesáti letounů Boeing 787 Dreamliner, které už ve světě létaly. V dubnu úřad schválil nový systém ochrany baterií před vznícením, což byl zásadní krok k tomu, aby se vlajková loď Boeingu mohla vrátit k letům s cestujícími.

V Evropě s tímto strojem létají zatím jen polské aerolinie LOT. Ty hodlají lety obnovit v první polovině června.

Reklama

Související témata:

Související články

Dreamlinery nevzlétnou dřív než v červnu

Japonské aerolinky ANA, které provozují 17 letadel Boeing 787 Dreamliner, oznámily, že stroje zůstanou na zemi minimálně do konce května. Ohlásily zrušení...

Výběr článků

Načítám