Hlavní obsah

Honda chce do pěti let zdvojnásobit světové prodeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonská automobilka Honda Motor chce v příštích pěti letech více než zdvojnásobit prodej aut. Uvedl to prezident společnosti Takanobu Ito. V loňském fiskálním roce do konce března 2012 automobilka prodala 3,1 miliónu vozů.

Foto: ISSEI KATO, Reuters

Hybridní verze nového modelu Fit

Článek

Hlavním pohonem růstu se mají stát rozvíjející se trhy, včetně Číny a Indie. Honda zde plánuje posílit nabídku levnějších modelů vytvořenou speciálně pro tyto trhy. Naději vkládá hlavně do nového modelu malého, dvoudveřového vozu Fit, známého na některých trzích jako Jazz, a menšího modelu Brio.

V Japonsku, USA, Evropě a dalších rozvinutých zemích se má prodej zvýšit na tři milióny vozů z loňských dvou miliónů. Na rozvíjejících se trzích pak Honda očekává do konce března 2017 zdvojnásobení prodeje na tři milióny vozů.

Japonské automobilky loni poškodilo zemětřesení v Japonsku, které je donutilo omezit výrobu. Ke konci roku se přidaly ještě povodně v Thajsku, které zastavily dodávky některých součástek. Firmy již zažívají oživení, avšak tento týden byly některé japonské automobilky, včetně Hondy, nuceny zastavit výrobu v Číně kvůli protijaponským protestům.

Honda uvedla, že všech pět jejích závodů v Číně již obnovilo provoz, avšak nepracují na plnou kapacitu, protože protesty ovlivnily i dodavatele součástek, napsaly agentury AP a Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám