Hlavní obsah

V obchodě v Litvínově našli osm kilogramů plesnivých uzenin

Novinky, alt

Osm kilogramů plesnivých šišek salámu našli potravinářští inspektoři v obchodě Zava v Litvínově. Z toho dva kilogramy byly v obslužném pultu v prodejně. V dalších obchodech po celé ČR, které inspektoři kontrolovali, odhalili především úpravu data použitelnosti.

Foto: SZPI

Salámy v litvínovské prodejně

Článek

"Potraviny byly nevhodné k lidské spotřebě. Osm tyčí a nakrojená tyč s koloniemi plísní viditelných prostým okem," popsala pochybení v Litvínově Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).

Foto: SZPI

Salámy v litvínovské prodejně

U dalších masných výrobků v této prodejně obchodník prodloužil datum použitelnosti. Například u příbramské trvanlivé klobásy, která měla být původně spotřebována do 25. května, prodloužil datum na 7. června.

Foto: SZPI

Salámy v litvínovské prodejně

Podobná pochybení inspektoři našli i v dalších prodejnách, datum použitelnost měnili v obchodě Alois Ohlídal v Ochozu – Konicích na Olomoucku nebo v prodejně Hruška ve Smržici.

V prodejnách obchodních řetězců Albert, Tesco a Kaufland zase našli výrobky s označením, které klamaly spotřebitele.

Tyčinky s larvami

V litoměřickém Kauflandu našli mandlové tyčinky s larvami.

Albert v Ostravě-Hrabůvce prodával tmavé bagety, které měly nižší než deklarovanou váhu. Šlo o rozpékané mražené polotovary.

Tesco v Uničově prodávalo šunku s nižším podílem masa, než deklarovalo.

Některé chyby byly až podivné, například v obchodě Gerja v Jihlavě přelepovali informaci, že jsou cukroviny vyrobeny v USA na informaci, že jsou vyrobeny v EU.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám