Hlavní obsah

Tuny zkaženého masa vrátila česká inspekce zpět do Německa

Novinky, pit
Praha

Inspektoři krajské veterinární správy na Vysočině v minulém týdnu zachytili a následně vrátili zpět do Německa 20 863 kilogramů kuřecího masa určeného do výroby. Jak uvedl mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben, zmražená zásilka páchla a měla nepřirozenou barvu, v pořádku nebylo ani označení palet.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nedostatky byly ale objeveny i jinde. Například v Libereckém kraji zjistili inspektoři prodej tepelně opracovaných masných výrobků s prošlou dobou použitelnosti. „Šlo o různé uzeniny a nebalená uzená masa v celkové hmotnosti necelých 60 kilogramů,“ sdělil Duben s tím, že případ je dále v šetření.

Na jižní Moravě zase neohlásil příjemce přijetí devíti zásilek výsekového masa z jiné země EU, konkrétně ze Slovenska. „Šlo o zhruba 2000 kilogramů hovězího masa a masných výrobků,“ doplnil Duben, podle nějž bylo zahájeno správní řízení o uložení pokuty.

A na Vysočině pokutovali inspektoři ještě jednou. V jednom řeznictví při kontrole zjistili, že u prodávaného hovězího masa nejsou vystaveny požadované informace. „Zákazník totiž má být informován o datu poražení, kategorii apod.,“ vysvětlil Duben. Rovněž v tomto případě bylo zahájeno řízení o uložení pokuty.

Reklama

Výběr článků

Načítám