Hlavní obsah

Šesti velkým bankám snížil Fitch hodnocení

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šesti velkým bankám snížila agentura Fitch hodnocení. Snížení se podle BBC týká dvou amerických finančních ústavů Bank of America a Goldman Sachs, britské Barclays, francouzské banky BNP Paribas, německé Deutsche Bank a švýcarské Credit Suisse. Týká se oblasti úvěrových kvalit a rychle splatit závazky.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo ratingové agentury Fitch

Článek

Podle ratingové agentury nejsou tyto banky dostatečně zajištěné. Snížení hodnocení „odráží schopnost banky splnit finanční závazky v daném čase“.

Agentura v prohlášení uvedla, že tyto americké a evropské banky „jsou částečné citlivé na rostoucí výzvy, jimž musí na finančním trhu čelit“. Fitch ale dodal, že snížené hodnocení „odráží změny, jimž musí sektor čelit jako celek, spíš než negativní vývoj v úvěru schopnosti (daných bank).“

Agentura ale také snížila hodnocení „životaschopnosti“ těchto bank, které vyjadřuje vnitřní úvěrovou schopnost banky. Tu snížila navíc bankám Morgan Stanley a francouzské Societe Generale.

Deustche Bank a obě francouzské ústavy Societe Generale a BNP Paribas byly hodně postiženy problémy Řecka, kterému půjčovaly. Tyto pohledávky musely odepsat.

Je to ale jen další v řadě podobných poklesů hodnocení. Minulý týden agentura Moody´s snížila hodnocení tří největších francouzských bank kvůli jejich problémům získat hotovost. [celá zpráva]

Na konci listopadu Standard & Poor's snížila rating 15 velkým bankám, jako jsou Bank of America, Goldman Sachs, Barclays a HSBC. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám