Hlavní obsah

Praze se uleví, otevřela se část Vysočanské radiály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pondělí se pro řidiče otevřela část pražské Vysočanské radiály. Ta propojí Kbelskou ulici s rychlostní silnicí R10 na Mladou Boleslav a ulevit by měla například dopravě na Černém Mostě. Výstavba nové dopravní tepny trvala šest let a náklady na ni byly již dříve odhadnuty asi na 2,4 miliardy korun.

Praze se uleví, otevřela se část Vysočanské radiály Video: Novinky

 
Článek

Motoristé na nové radiále budou moci dočasně jezdit rychlostí jen 50 kilometrů za hodinu, po dokončení ochranného plotu pak 80kilometrovou rychlostí. Praha chce, aby se na Vysočanskou radiálu přemístily kamióny, které dosud jezdí po Chlumecké, Kolbenově a Průmyslové ulici.

Foto: Milan Malíček, Právo

Po nově otevřeném úseku se smí jezdit zatím padesátikilometrovou rychlostí.

Zákazy vjezdu však nikde výslovně umisťovány nebudou, například v okolí Průmyslové ulice se nacházejí firmy a továrny, které kamióny potřebují k zásobování.

Foto: ČTK

Vysočanská radiála

Dokončovaný úsek Vysočanské radiály měří 5,6 kilometru, jeho součástí je několik mimoúrovňových křižovatek, mostů a nadjezdů. Stavbu platí město. Dokončení bylo několikrát odloženo, a to především kvůli sporům o pozemky, přes které radiála vede.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vysočanská radiála by měla odlehčit dopravě zejména na Černém Mostu.

V budoucnu by měla na tento úsek navázat další etapa radiály, která povede od Kbelské ulice směrem do centra. Ta by měla v Libni navázat na plánovanou severovýchodní část vnitřního Městského okruhu.

Foto: ČTK

Vysočanská radiála

Hlavní silniční síť v hlavním městě tvoří vnitřní Městský okruh a vnější Pražský okruh, které má propojit sedm radiál. V provozu je zhruba polovina z celkové délky obou okruhů a všech radiál.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vysočanská radiála se otevřela pro motoristy v pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám