Hlavní obsah

Brno jedná s Lufthansou o spojení se světem

Právo, Miroslav Homola
Brno

Poté, co Brno přišlo o letecké spojení s Prahou, které zajišťovala společnost ČSA, začalo jednat s německou Lufthansou, aby letecké spojení města se světem zajistila.

Foto: Johannes Eisele, Reuters

Letadla na letišti ve Fankfurtu nad Mohanem

Článek

„Skutečně jsme začali jednat na možné participaci Lufthansy na leteckém spojení našeho regionu. Nynější mise je testovací a rozhodně ještě nepadne žádné rozhodnutí,“ potvrdil jihomoravský hejtman Michal Hašek. (ČSSD).

„Jsme atraktivní region nejen pro turisty, ale i pro investory a také vědce, pro které v Brně vznikají nová evropská centra. Zasloužíme si korektní přístup, který od Lufthansy na rozdíl od ČSA očekávám,“ jízlivě poznamenal na adresu domácího přepravce Hašek.

Nepotvrdil ale, zda by německá společnost zajišťovala spojení Brna s Prahou. To dříve zajišťovala právě ČSA, přestala s tím loni a dopravu zajišťoval její smluvní partner. Ten 22. července vypravil poslední let.

Z Brna se v současnosti létá pravidelně do Londýna, Moskvy, Říma, Milána, Petrohradu a španělského Alicante. S Prahou však pravidelné spojení již není, což značně omezuje dostupnost brněnského letiště v Tuřanech pro ostatní svět. Skončila i zkušební linka do chorvatského Zadaru, která byla nerentabilní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám