Hlavní obsah

Česká spořitelna varuje před podvodnými e-maily

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na klienty České spořitelny zaútočil další podvodný e-mail, jehož autoři od nich chtějí získat data nutná k přístupu na internetové bankovnictví. Několik lidí se již nechalo napálit, zatím však peníze z účtu nikomu nezmizely. Novinkám to potvrdila mluvčí banky Kristýna Havligerová.

Článek

Banka varuje, že falešný e-mail odkazuje na údajné internetové stránky bankovnictví Servisu 24. Zde by klienti měli zadat osobní údaje, který by pak podvodník zneužil.

"Víme o několika klientech, kteří na zprávu reagovali. S těmi budeme situaci řešit individuálně. Zatím však nikdo o peníze nepřišel,“ řekla Havligerová.

U některých zpráv je prý patrné, že je nerozesílá přímo banka. Psány jsou totiž špatnou češtinou, anglicky nebo dokonce s prvky azbuky. Poslední série e-mailů je poměrně věrohodná, protože informuje o údajném zamítnutí platební transakce, a to v českém a anglickém jazyce.

Klienti by na tyto zprávy neměli vůbec reagovat. "Podvodné stránky by již byly zablokovány,“ uklidnila mluvčí banky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám