Hlavní obsah

Meteorologové prodloužili výstrahu před větrem, bude hrozit i náledí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové prodloužili výstrahu před silným větrem až do středy a přidali varování před nebezpečím tvorby náledí. Severozápadní až severní vítr bude v nárazech dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině, na horách až 110 kilometrů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ve větru se na horách vytvářejí sněhové závěje.

Článek

„Na našem území bude pokračovat silné severozápadní až severní proudění, průměrná rychlost větru bude, zejména v Čechách, v pondělí a v úterý dosahovat rychlosti s nárazy 55 až 70 kilometrů v hodině, na horách, zejména na severu území, 70 až 110 kilometrů v hodině,” varovali meteorologové.

Vítr by měl slábnout v průběhu středy. V Jihomoravském a Zlínském kraji platí varování pouze do pondělního podvečera. Na zbytku území do středečních 3:00.

K varování před větrem přidali v pondělí meteorologové i výstrahu před náledím. Hrozit bude zejména na jihozápadě a severovýchodě republiky od pondělního odpoledne do úterního dopoledne.

Varování se tak vztahuje na Plzeňský, Karlovarský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Jinde by se mělo náledí tvořit pouze ojediněle.

Reklama

Výběr článků

Načítám