Hlavní obsah

Grebeníček má výhrady vůči Filipovi a spol.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý předseda KSČM Miroslav Grebeníček se stává rebelem ve vlastní straně. Stávající lídr komunistů na jižní Moravě zaslal současnému šéfovi komunistů Vojtěchu Filipovi otevřený dopis, ve kterém kritizoval údajné sbližování KSČM s ČSSD.

Článek

Grebeníček nevyloučil, že by se mohl vzdát kandidatury ve volbách do Sněmovny.  "Každý má právo na své rozhodnutí, Miroslav Grebeníček má na něj právo také, a já věřím, že to neučiní," reagoval Filip na Grebeníčkovu hrozbu, že by mohl opustit kandidátku. Dopisem se prý Filip bude zabývat.

Místopředseda KSČM Jiří Dolejš, kterého spolu s europoslancem za KSČM Miloslavem Ransdorfem Grebeníček v minulosti často kritizoval, považuje dopis za pokus o rozbíjení strany zevnitř a za projev krajní nezodpovědnosti v situaci, kdy se komunisté snaží o co nejlepší volební výsledek. "Dopis pouze špiní bez důkazů. Pokud je autorem bývalý předseda, pak je nedůstojný jeho dosavadní životní dráhy," dodal.

Grebeníček vyzývá, aby se komunisté v předvolebním klání vyhranili nejen vůči ODS, ale i vůči ČSSD. "S plnou odpovědností ti říkám, že bych se rozmýšlel kandidovat za stranu, která inklinuje k takovéto sociáldemokratizaci a k takové účasti na moci, která je spojena s bezprogramovým kšeftařením, s korupcí a klamáním voličů," napsal Filipovi Grebeníček.

Podle informací z KSČM roste s Grebeníčkem nespokojenost v jeho vlastním volebním kraji. Nejprve Grebeníček nepřišel na krajskou konferenci, která sestavovala kandidátky. Přesto byl zvolen lídrem. Nyní prý nechodí na porady a nezapojuje se do volebních aktivit.

Reklama

Související články

Komunisty na jihu Moravy povede Grebeníček

Jihomoravští a karlovarští komunisté v sobotu vybírali v Brně a v Sokolově své volební lídry. Na jižní Moravě se jím stal Miroslav Grebeníček, uvedla Česká...

Výběr článků

Načítám