Hlavní obsah

Hamáček se Zimolou jednali se Zemanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v úterý na zámku v Lánech jednal s novým šéfem ČSSD Janem Hamáčkem a prvním místopředsedou strany Jiřím Zimolou. Hamáček po jednání řekl, že ČSSD i nadále preferuje přímou účast ČSSD v kabinetu.

Živě: Briefing po schůzce šéfů ČSSD s Milošem Zemanem v LánechVideo: ČTK

 
Článek

Hamáček se Zimolou, kteří byli zvoleni do vedení ČSSD, jednali se Zemanem o případné podpoře vlády, o jejíž sestavení usiluje premiér v demisi Andrej Babiš (ANO).

Zemana představitelé ČSSD seznámili s verzemi možného podílu ČSSD na vládě. Preferují „formu přímé účasti ČSSD ve vládě“. O vývoji jednání hodlá ČSSD Zemana i nadále informovat.

Zeman straně již dříve doporučil, aby nezůstávala v opozici, ale jednala s ANO o vládě.

„Nechtějte ministerstva, chtějte náměstky ministrů, chtějte odborníky. Chtějte někoho, kdo může pro ČSSD něco udělat,“ doporučil tehdy sociálním demokratům.

Foto: Právo

Miloš Zeman vystoupil na sjezdu ČSSD v Hradci Králové

Hamáček se Zimolou již minulý týden jednání s Babišem absolvovali. Dohodli se na jednání o devíti tematických okruzích. Jmenovitě Hamáček zmínil zavedení progresivního zdanění a sektorové daně. Personální otázky ani Babišovo vládní angažmá, s ohledem na trestní stíhání, jemuž čelí, strany neřešily.

Reklama

Výběr článků

Načítám