Hlavní obsah

ODS sází do podzimních voleb na jednoduchost

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

„Zjednodušme to“ je ústřední slogan občanských demokratů do podzimních krajských a senátních voleb. ODS jej společně s lídry do krajských zastupitelstev i jednotlivých senátních obvodů představila v pondělí na palubě lodi Cargo Gallery na pražské náplavce, kde oficiálně zahájila volební kampaň.

Foto: Michal Doležal, ČTK

ODS zahájila v Praze volební kampaň a představila kandidáty pro krajské a senátní volby. Vlevo je první náměstek plzeňského primátora Martin Baxa, třetí zprava bývalý policejní prezident Martin Červíček.

Článek

„Volte nás a váš život bude jednodušší. Společně to zjednodušíme,“ řekl na úvod předseda ODS Petr Fiala.

ODS bude v kampani lákat na vyšší platy díky snížení zaměstnaneckých odvodů, lepší ohodnocení učitelů, méně byrokracie na úřadech a prozápadní orientaci České republiky.

„Vybrali jsme kandidáty, kteří za sebou něco mají. Lidé se mohou spolehnout, že něco dokázali, že je za nimi práce, jejich slovo má váhu a bude platit,“ řekl Fiala ke kandidátům.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Předseda ODS Petr Fiala a místopředsedkyně Alexandra Udženija při zahájení kampaně

O hejtmanská křesla se za ODS budou ucházet například bývalý policejní prezident Martin Červíček v Královéhradeckém kraji, poslanec Jan Zahradník v Jihočeském kraji, místopředseda ODS Martin Kupka ve Středočeském kraji či starosta Vlčnova Jan Pijáček na Zlínsku.

„Celý život jsem sloužil veřejnosti a jsem připraven sloužit dál. Kraje stojí na místě a je nejvyšší čas to změnit. ODS je moderní pravicovou stranou, která nabízí jednoduché řešení, srozumitelné všem,“ řekl na zahájení kampaně Červíček.

Do Senátu kandidují například disident František „Čuňas“ Stárek na Praze 6 či místopředseda ODS Miloš Vystrčil na Vysočině.

Související téma:

Foto: ODS

Nové logo ODS

Podle v pondělí zveřejněného volebního modelu agentury Focus by ODS nyní volilo devět procent lidí, stejně jako TOP 09. Volby by vyhrálo ANO s 26,9 procenta hlasů, druhá je soc. dem. s 25,2 procenta a KSČM s 12,7 procenta. Do Sněmovny by pronikli i lidovci s 5,4 procenta hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám