Hlavní obsah

Na víkend se ochladí a bude pršet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se ochladí a budou potřeba i deštníky. Tlaková níže bude postupovat přes naše území od jihu a od severozápadu bude proudit studený vzduch. „Očekává se pokles teplot až o 10 stupňů Celsia,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: ČTK/AP

Článek

Ve čtvrtek očekávají meteorologové ještě polojasno až jasno, na jihozápadě v Plzeňském a Jihočeském kraji už oblačno s přibývajícím deštěm. Odpolední teplotní maxima se na většině území vyšplhají k 18 až 22 stupňům Celsia, na jihozápadě bude nejvíce 15 stupňů.

V pátek nás čeká zataženo až oblačno s deštěm na většině území Čech, kde se teploty vyšplhají k 18 až 22 stupňům. Tepleji bude na západě a severozápadě. Na Moravě a ve Slezsku bude deštivo. Očekávají se tam i nižší maximální teploty 15 až 19 stupňů kvůli vysoké oblačnosti.

Oblačno až zataženo bude v sobotu s častými dešťovými přeháňkami na většině území. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 6–10 stupni, v odpoledních maximech naměříme v Čechách 10 až 14 stupňů a na Moravě a ve Slezsku 14 až 18.

V neděli bude zpočátku oblačno až zataženo, místy s dešťovými přeháňkami na 60 procentech území. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 3 až 7 stupni. Postupně se ale očekává úbytek oblačnosti až na polojasno a budou ubývat i srážky dešťové, na horách se ale mohou objevit srážky sněhové. Maximální teploty budou v rozmezí 10 až 14 stupňů Celsia. Během dne začne proudit čerstvý západní vítr a teploty se budou snižovat.

„Začátkem příštího týdne budou ještě rozhodně potřeba deštníky, ale oblačnosti bude ubývat,“ řekla Honsová. Ranní teploty budou mezi 2 až 6 stupni. Na horách se mohou objevit sněhové srážky. Denní maxima by se měla vyšplhat k 14 stupňům. V druhé polovině týdne se oteplí až k 20 stupňům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám