Hlavní obsah

Prezident dostal plastovou loďku, vyjede s ní na rybník

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Františkovy Lázně
Aktualizováno

Neobvyklý dar - plastovou pramici dostal v úterý prezident Miloš Zeman darem ve Františkových Lázních. Prezidenta dárek pobavil a řekl, že loď určitě spustí na hladinu rybníka.

Prezident dostal plastovou loďkuVideo: Novinky

 
Článek

„Jestli dovolíte, pane prezidente, připravili jsme si malý dárek, protože jsme zaznamenali, že jste vášnivým příznivcem veslařského sportu, a proto jsme pro vás připravili malou lodičku, kterou byste mohl případně využít,“ uvedl ředitel františkolázeňské společnosti Josef Ciglianský, podle kterého darovat prezidentovi loďku byl nápad zaměstnanců firmy, kteří jej viděli na fotografiích v člunu na rybníce.

„Je to neuvěřitelný dárek, jaký jsem dosud nedostal,“ reagoval pobaveně prezident, když mu hostesky asi tři metry dlouhou a dva metry širokou plastovou loďku i s vesly přinesly do prostoru před publikem.

„Já mám jachtu, víte? Nafukovací jachtu a stála mě dva tisíce korun. A vždycky, když skončí zima a blíží se léto, tak se musí znovu nafouknout, což je složitá práce,“ pokračoval Zeman.

Foto: Rudolf Voleman

Prezident Miloš Zeman dostal malou pramici, která má nahradit jeho nafukovací člun.

„Moc děkuji a ujišťuji vás, že ji spustím na hladinu Veselovského rybníka,“ dodal za bouřlivého potlesku publika. Když si loď prohlížel zblízka, zjistil, že loď je dvoumístná.

„Oproti jednomístné jachtě má ta lodička výhodu - může mě někdo vozit. Když někdo přijede za mnou do Nového Veselí, tak ho pozvu na projížďku po rybníce a až nasedneme, tak mu podám do ruky vesla. Vynikající,“ pochvaloval si, zatímco část hradního doprovodu mezi sebou vtipkoval, že už za Zemanem na Vysočinu za těchto okolností asi nepřijedou.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Dárek pro Zemana

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám