Hlavní obsah

OKD: Dva roky budeme řešit Paskov, ne doly na Karvinsku

– Ostrava
Právo, plk

Vedení OKD sdělilo ve čtvrtek zástupcům odborů, že následující dva roky se firma zaměří na řešení Dolu Paskov na Frýdecko-Místecku a že doly na Karvinsku nejsou na pořadu dne. Uvedl to mluvčí firmy Ivo Čelechovský.

Foto: Aleš Honus, Právo

Důl Darkov

Článek

Pokud vedení firmy tyto informace potvrdí v pátek i na sněmu odborářů, tak odboráři stávkovou pohotovost pro celou firmu zřejmě nevyhlásí. „Jsou to nové informace, které chceme potvrdit, pokud se tak stane, pak pravděpodobně vyhlášení stávkové pohotovosti pozdržíme,“ řekl odborář Jaromír Pytlík a dodal, že sněm v každém případě podpoří stávkovou pohotovost na Dole Paskov, kterou tamní odboráři vyhlásili v úterý 23. února.

„Dostali jsme nové informace, které chceme potvrdit,“ odpověděl Pytlík na dotaz, s čím odboráři ze schůzky s manažery odešli. Dodal, že žádný výstup v písemné podobě neexistuje, výkonný ředitel Dale Ekmark a spol. se však mají zítra, v pátek 26. února zúčastnit sněmu hornických odborů OKD, kde prý vše odborářům vysvětlí.

„Dnes slíbili, že neprodleně vyřeší Paskov a na sněmu se mají vyjádřit, jak bude vypadat karvinská část OKD. Přepokládám proto, že zřejmě ustoupili od radikálních řešení Dolů Lazy a Darkov,“ nastínil Pytlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám